Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Grassen op terras en daktuin


Voor terrassen en daktuinen zijn siergrassen een interessante keuze. Het wuivende karakter en de fijne textuur, opvallende pluimen en gevarieerd zomer- en winterbeeld resulteren in een aantrekkelijk effect. Het succes van een gezonde, mooie beplanting staat of valt met de juiste voorbereiding, voldoende grote plantcontainers, hoogwaardig substraat en een efficiënt irrigatiesysteem samen met regelmatige bemesting. Houd er rekening mee dat extreme weersomstandigheden altijd een risicofactor zijn.

De kwekerij heeft een breed scala aan soorten beschikbaar voor deze toepassing. Hieronder staat een overzicht van soorten voor deze toepassing. U kunt ook het noodzakelijke substraat en materiaal kopen.

Imperata cylindrica Red Baron

Voor complexere situaties is het misschien verstandig om een ontwerp te (laten) maken. In samenwerking met hoveniers kunnen we ook zorgen voor de complete realisatie van een dakterras / terrastuin.

Met lage, groenblijvende soorten kan een permanente basisstructuur worden gemaakt. Aangevuld met spectaculaire groeiende en bloeiende seizoenssoorten, samen met bollen en bloeiende vaste planten, creëren we snel een aantrekkelijke terrastuin. Naast regelmatige watergift en voeding, is het onderhoud beperkt tot het jaarlijks afknippen van niet-groenblijvende soorten.

Onze selectie

Hieronder onze selectie aan soorten voor terrassen en daktuinen. Voor alle soorten geldt; het resultaat valt of staat met voldoende grote bakken, goede kwaliteit potgrond en de juiste verzorging:


Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur