Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Acorus gramineus Oborozuki

Acorus gramineus ‘Oborozuki’

Kalmoes-Limoengras  (Japan) Wintergroen ‘Oborozuki’ is een 20-30 cm hoge lime tot geelgroene variëteit met dichte, grasachtige bladwaaiers op kruipende wortelstokken. Deze variëteit lijkt een grotere uitvoering van ‘Harikiro Nishiki’. ‘Oborozuki’ heeft eveneens wintergroen loof en is goed bruikbaar om een lage, bodembedekkende zode te vormen langs borderranden, in beplantingsbakken of als onderbeplanting in donkere hoeken waarbij het limegroene loof de omgeving als het ware oplicht.
Acorus gramineus Oborozuki copyrights PerkGroennl

Geur
Het blad verspreid een frisse limoen-gemberachtig aroma. Kalmoes verlangt een humusrijke, vochthoudende bodem in de halfschaduw tot zon. In de volle schaduw verloopt de bladkleur meer naar zachtgroen.

Verkrijgbaarheid

 

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur