Showtuin

link to facebook link to youtube  ga naar website in het Engels

Tot 1 juli 2021 zijn we uitsluitend open op afspraak op vrijdag en zaterdag. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Logo PerkGroen

 

Logo voor mobiel PerkBamboe small

Showtuin

Uniek

Een uniek onderdeel van de kwekerij is de 5.000 m2 grote showtuin. Deze grote, parkachtige tuin herbergt een unieke collectie bamboes, grassen en exoten uit winterkoude gebieden van over de hele wereld in een natuurlijke sfeer. In de jaren ‘80 zijn we begonnen met het verzamelen, uitplanten en testen van talloze soorten bamboes, siergrassen, siergembers, bladplanten etc. De tuin is door haar compositie en leeftijd voor veel bezoekers een inspirerende plek. We laten hier ook zien wat mogelijk voor uw tuin, park of project.

De plantvakken zijn zo aangelegd dat de plantcomposities vertaalbaar zijn naar uw situatie. Ook zijn er verschillende bamboehagen aanwezig. Als bezoeker kun je een betere keuze maken op basis van de voorbeelden in de showtuin. Het is een ideale plek om ideeen op te doen over niet allerdaagse vorm- en soortcombinaties.

Bladplanten en gembers floreren in de ondergroei van hoge bamboes

Bamboehagen

Steeds meer mensen ontdekken het gebruik van bamboe als haag. In de showtuin zijn vele voorbeelden te vinden hoe en welke soorten bamboe gebruik kunnen worden als wintergroen scherm, tuinafscheiding, windsingel of privacy beplanting.

Nieuwe soorten

De showtuin is ook botanisch interessant voor geinteresseerden in bijzondere soorten. Het is een testplek voor nieuwe soorten die nog in observatie zijn. Door het groeigedrag, winterhardheid, grootte, ziektegevoeligheid etc. te volgen en te observeren over meerdere groeiseizoenen wordt duidelijk welke nieuwe soorten kans maken om in het assortiment geintroduceerd te worden en aanbevelingswaardig zijn voor gebruik in Noordeuropeese beplantingen.

 

Showtuin januari Morus nigra Indocalamus Mahonia Phyllostachys Fatsia 1 PerkBamboe nl kopie

 

Persoonlijk advies

De indivuduele bezoeker heeft de unieke gelegenheid een beeld te vormen van de grote soortdiversiteit die we bieden. Aan de hand van een korte rondleiding, uitleg en een schets van uw situatie kunnen we bruikbare soorten voorstellen.

 

Phyllostachys vivax Huanwenzhu in januari 2021 in onze showtuin 1 PerkBamboe nl kopie

 

Rondleiding voor groepen

In beperkte mate worden groepen zoals tuinclubs, architectenverenigingen, overheden en studieclubs ontvangen om eventueel in combinatie met een rondleiding de wereld van bamboes, grassen en andere plantengroepen te leren kennen, soms in combinatie met een lezing. Samen met uitspanning De Nootenboom in Beesd is een lunch of high tea te verzorgen.

Exotische kuipplanten flankeren de bamboe-klantenbalie op de kwekerij

Productievelden

Naast de voorraad in potteelt kweken we ook veel soorten in de volle grond op ecologische basis. Zo worden jaarrond forse, vitale planten geleverd met een stevige, ingebonden wortelkluit die op bestelling vers gerooid en geleverd worden. De planten worden op het veld jaarlijks rondgestoken zodat een compacte kluit met veel fijne wortels gekweekt wordt. Zo is er altijd een ruime sortering polvormige (niet-woekerende) Fargesia-bamboes beschikbaar evenals diverse siergrassen, vaak met een fijne bladstructuur, opgaande groeiwijze of bijzondere bloeiaren. Planten met kluit van het veld leveren we vers gerooid op bestelling.

 

Locatie

De kwekerij is centraal gelegen in Midden Nederland tussen Utrecht, Den Bosch, Rotterdam, Arnhem/Nijmegen. Uitstekend bereikbaar vanaf de snelweg A2, afslag 14 en met de trein (10 minuten vanaf Station Beesd, Linge-Merwedelijn).

topografische kaart locatie adres PerkBamboo PerkGroen Bamboehaag

Doorzoek onze website

PERK BAMBOE kwekerij & tuin

Bezoek:

Meinte 10, 4153 XE Beesd (Gld)

Auto: A2, afslag 14

Trein: Geldermalsen-Dordt, station Beesd, 10 min. lopen

Contact:

T +31 (0) 6 125 299 74

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden kwekerij:

medio maart - medio november

vrijdag en zaterdag 10-17 uur

Uitsluitend op afspraak

Andere talen

Engels icon Engels

Social Media

logo youtubelogo facebook1