Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Wintergroene grassen

Lage en hoge groenblijvende grassen

De meeste groenblijvende grasachtigen worden tussen 5 tot 50 cm hoog. Dit zijn de soortgroepen Carex, Luzula, Liriope en Ophiopogon. Ik heb de soorten uitgelicht waar in de praktijk de eigenschappen van kennen. Ziektegevoelige of kortlevende soorten zoals diverse Festuca’s, Sesleria’s en een aantal soorten Carex, Stipa en Deschampsia zijn om die reden uit het assortiment.
We krijgen regelmatig vraag naar hoge groenblijvende grassen, die zijn er nauwelijks. Je komt dan uit bij Cortaderia, Miscanthus sp. Taiwan, en Phaenosperma. Verder kun je een keuze maken uit de vele soorten Fargesia's: polvormende (niet-woekerende) bamboes. Hieronder een overzicht van alle groenblijvende gras-achtigen:

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur