Vrijdag 11 + zaterdag 12 november 2022 is ons laatste openingsweekend van dit jaar. Check de actuele info

  • Home
  • Carex oshimensis Evergold

Carex oshimensis 'Evergold'

Carex oshimensis is een belangrijke Japanse zegge voor de tuin; het is een mooi gevormde polvormige (niet-woekerende) soort met lange hangende bladeren waardoor een ronde pol ontstaat. De winterhardheid en wintergroenheid is goed. Er bestaan een aantal cultuurvormen van die over het algemeen ook goed van kwaliteit zijn. De botanische vormen worden zo'n 30-40 cm in doorsnede, sommige cultuurvormen worden niet groter dan 15-30cm. Carex oshimensis verdraagt zonnige plekken over het algemeen goed, als doen ze het iets beter in de (half)schaduw.

De varieteit 'Evergold' kenmerkt zich door een heldergele streep over het midden van elk blad. Dit versterkt het lijnenspel van de bladpruik. Mooi in groepen en over randen heen groeiend.

Carex oshidensis Evergold

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur