Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Beplantingsadvies

Veel mensen worstelen met het aanleggen van een gevarieerde beplanting; welke soorten combineren goed en passen bij mijn wensen. Aan een paar losse planten heb je niets, het gaat om het geheel, de verbinding, de compositie.

Expertise

Een plant als organisme stelt bepaalde eisen aan de omgeving en afstemming van soorten op elkaar wat betreft sierwaarde, grootte, kleur, structuur en bloei. Het optimale resultaat vraagt plant- en ontwerpkennis. Wij kunnen gericht advies geven voor uw situatie.

Kleinschalig beplantingsplan

Voor kleinere tuinen, plantvakken en borders kunnen we op de kwekerij een plantencompositie maken door de maten van het plantvak uit te zetten en hierin de gewensten soorten op de juiste afstanden uit te zetten zodat u deze na aanschaf direct thuis volgens dit schema kunt aanplanten. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Neem een situatieschets, foto's en een wensenlijst mee. Dit werk doe ik op basis van het uurtarief. Meestal is een half uur tot anderhalf uur voldoende.

Tuinotwerp beplantingsplan 2 uitzetten binnen de contouren van het plantvak met de klant5

Tuinotwerp beplantingsplan 3 uitzetten binnen de contouren van het plantvak met de klant2

Tuinotwerp beplantingsplan 2uitzetten binnen de contouren van het plantvak met de klant6

Uitzetten siergrassen met gemengde bamboehaag op de achtergrond PerkBamboe nl

Plantadvies border siergrassen Pennisetum Carex en bamboe Fargesia robusta Campbell

Beplantingsplan

Voor grotere tuinen of complexe situaties is het vaak beter om een gedetailleerder beplantingsplan te maken op papier (en/of digitaal). Hiervoor worden ontwerpkosten in rekening gebracht. Hiervoor geldt het ontwerptarief (89,50 euro / uur excl. 21% btw).

Tekentafel beplantingsplan1 PerkGroen nl

De in het ontwerp bepaalde beplantingscompositie wordt in meerdere lagen uitgezet op locatie PerkGroennl


Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur