Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Carex foliosissima Gilt Edge

Carex foliosissima 'Gilt Edge'

Een zeer bruikbare zegge met wintergroen blad dat zeker 1 cm breed is en sierlijk uitbuigt. Deze varieteit maakt uitlopers waardoor langzaam een grotere groep ontstaat. Het heeft een brede cremewitte rand. Het verticale, lijnvormige accent wat deze plant geeft is goed te gebruiken naast bladplanten en varens.
2013 Carex Gilt Edge copyright www.PerkGroen
Schaduw en droogte wordt verrassend goed verdragen, al groeit de plant beter op humusrijke, vochthoudende grond in halfschaduw tot zon. Groeit relatief snel uit tot een dichte zode en is goed winterhard. Doet het goed als bodembedekker op lastige plaatsen.
Carex Gilt Edge

Carex morrowii Gilt Edge

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur