Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Equisetum ramosissimum Japonicum

Japanse paardenstaart  (Japan) wintergroen. In de prehistorie groeiden de bladerloze paardenstaarten tot boomformaat uit. Nu zijn er nog een klein aantal familieleden van dit oeroude geslacht over welke vooral in koele, vochtige gebieden te vinden zijn. Het zijn allemaal planten met diepgaande wortelstokken. Een van de mooiste soorten in de Japanse paardenstaart met stilistische groene stengels welke uit losse segmenten zijn opgebouwd. Elk segment is afgezet met een zwarte rand. In de loop van de zomer komen ze tot bloei.
Equisetum rammosissimum Japonicum Japanse Paardenstaart 3 PerkBamboo com

De primitieve bloeiwijze van Equisetum bestaat uit een zwart kolfje, bovenaan de stengel welke door de wind bestoven wordt. Als tuinplant met wortelbegrenzer uitgroeiend tot ca 1 m en prima toepasbaar in combinatie met bladplanten vanwege sterke verticale lijnen. Ook als kuipplant.

Equisetum ramosissimum Japonicum

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur