Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Miscanthus flavidus sp. Taiwan 

Miscanthus flavidus sp. Taiwan is een nieuwe siergras dat in de meeste winters groen blijft. Dit siergras vormt een flinke pol ruim een meter hoog. Het wintergroene loof kleurt naar bronsrood in het voorjaar en in de herfst.
Miscanthus sp. Taiwan is vaak groenblijvend bloeit s zomers met bronskleurige pluimen en verkleurt s winters naar purpergroen

De bronskleurige pluimen verschijnen vaak al midden zomer in tegenstelling tot de meeste andere Miscanthus-soorten. Sp ‘Taiwan’ staat al een aantal jaren ter observatie op de kwekerij en trekt na de winter de aandacht van veel bezoekers. De winterhardheid is tot nu toe goed. De meeste winters blijft de plant ook goed wintergroen. Mocht er bladschade optreden dan is terugknippen geen probleem. De plant hergroeit goed. De bloei kan dat jaar soms uitblijven. Op het productieveld worden jaarlijks een aantal opgekweekt voor vermeerdering.

Soms verkrijgbaar op de kwekerij. Beschikbare aantallen, plantgrootte en prijs kan per seizoen wisselen.

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur