Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Ophiopogon planiscapus Haku ryu Ko

Ophiopogon planiscapus 'Haku ryu Ko' ('Silver Smaragd')

Ophiopogon planiscapus Haku Ryo Ku Little Tabby 3 PerkBamboo com
Deze zeldzame bontbladige cultivar van het wintergroene Japanse slangenbaard van de soort planiscapus is in 1974 geselecteerd in Japan. Rond 2002 is deze bonte vorm van 'Smaragd' in de V.S. geimporteerd en zo langzaam onder liefhebbers verspreid geraakt.
Ophiopogon planiscapus Haku Ryo Ku Little Tabby 2 PerkBamboo com
Recentelijk is deze plant in Europa geintroduceerd en staat sinds 2020 in een groep uitgeplant in onze showtuin. Vormt een dichte mat, groeit langzamer dan de botanische vorm met korte uitlopers rond de plant. De witte lelie-achtige bloemen verschijnen in de zomer en worden na bestuiving gevolgd door blauwe bessen.
Ophiopogon planiscapus Haku Ryo Ku Little Tabby 1 PerkBamboo com
Mooi voor Asia-style tuinen Deze cultivar heeft als synoniem: 'Little Tabby' of 'Pam Harper'. Soms verkrijgbaar op de kwekerij in kleine aantallen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur