Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Stipa-tenuissima-Pony-Tails

Stipa (Nassella) tenuissima 'Pony Tails'

Texaans vedergras   (zuidelijke staten V.S.) Dit is een van de meest fijnbladige siergrassen. De ragfijne, strogele bloeipluimen wuiven zachtjes in de wind. Deze soort bloeit van juni tot september en verlangt een zeer goed doorlatende bodem in de volle zon. Ook geschikt om in grindranden, tussen stapstenen en in kuipen toe te passen. Past goed in tuinen met een duin- en strandsfeer.
Stipa tenuissima Pony Tails Texaans Vedergras PerkGroen nl

Hoewel het een kortlevende soort is kan zij zich licht uitzaaien en zo in stand blijven in de tuin. Hoogte circa 30 cm. Na de winter het oude loof uitkammen stimuleert snel nieuwe groei. Heel mooi in combinatie met Yucca en palmen.

Stipa tenuissima Pony Tails

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur