Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Acorus gramineus Ogon

Het Japans Limoengras is een kalmoesachtige heeft een opvallende groen-gele bandering in het blad. De plant maakt wintergroene waaiers met buigende toppen waardoor een sierlijk beeld ontstaat. Mooi in groepen en als bodembedekker. Groeit weelderiger op een humusrijke bodem. In de zon kleurt de plant sterker geel-groen terwijl in de (half)schaduw de teint meer lime-groen is. Ogon wordt circa 30 cm hoog en is zodevormend en daarmee een goede bodembedekker en randplant. Op de kwekerij hebben we nog twee andere Japanse cultivars; de dwergvorm Hakiro Nishiki en limegroene vorm Oborozuki. Regelmatig op voorraad op de kwekerij.
Acorus gramineus Ogon Japans Limoengras 1 PerkGroen nl

Acorus gramineus Hakiro Nishiki R Acorus gramineus Ogon www.PerkGroen.nl

Acorus gramineus Ogon 2 PerkBamboe nl

Acorus gramineus Ogon Japans Limoengras 2 PerkGroen nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur