Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Acorus gramineus Hakiro Nisiki

Acorus gramineus ‘Hakiro Nisiki’

Het Japans Limoengras is de kleinste telg uit de kalmoes-familie. Deze wintergroene Japanse dwerg-selectie heeft dichte, grasachtige bladwaaiers op kruipende wortelstokken. 'Hakiro Nisiki' heeft opvallend limegroen tot geelgroen wintergroen loof en is goed bruikbaar om een lage, bodembedekkende zode te vormen langs borderranden, in beplantingsbakken of tussen stenen en keien. Kalmoes behoort tot de Aronskelk-achtigen. Dit zie je pas al de bloeiwijze verschijnt.
Limoengras Acorus Hakiro Nishiki 1 copyright PerkBamboo com

Toepassing
De Japanse Dwergkalmoes verlangt een humusrijke, vochthoudende bodem in de halfschaduw, maar schaduw tot volle zon (bij voldoende vocht) wordt ook goed verdragen. Bij uitstek een geschikte plant om tussen stapstenen uit te planten. Bij aanraking verspreid Japanse kalmoes haar typerende frisse limoen-achtig aroma.

Acorus gramineus Hakiro Nishiki copyrights PerkGroennl

Verkrijgbaarheid
Deze soort is regelmatig op voorraad op de kwekerij. Planten worden vermeerderd door deling van de originele moederplanten.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur