Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Ophiopogon planiscapis Nigrescens

Ophiopogon planiscapis 'Nigrescens' (Kokury)

Japanse zwarte Slangenbaard is een opvallende plant met werkelijk zwarte, lintvormige bladeren. De crèmewitte bloemtrosjes hebben een paarse zweem en worden gevolgd door zwarte bessen. Deze lage bodembedekker (15-25cm) neemt er even de tijd voor, maar na enkele jaren vormt hij een perfect dichte bodembedekkende mat.
2013 Ophiopogon Nigrescens
Zwarte Slangenbaard is wintergroen of moeten we zeggen winterzwart? Leuk om als ondergroei van een uitgesnoeide zwarte bamboe toe te passen en in combinatie met bijvoorbeeld vuurrood Japans Bloedgras! Ook bruikbaar in bakken en grote schalen. Verlangt een vochthoudende, humusrijke grond. Bij voorkeur in zon tot halfschaduw. In de volle schaduw kan ook maar dan is het blad minder zwart.

Ophiopogon planiscapis Nigrescens

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur