Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Stipa gigantea 

Portugese Reuzenhaver is een sterke, groenblijvende plant. In het voorjaar zijn de blauwgroene bladtoefen weinig opvallend, maar zodra de manshoge, grote transparante bloeipluimen zich vertonen is het een opvallend sierelement in iedere tuin. De open pluimen dansen op de wind. Dit siergras heeft ook een mooi winterbeeld met het overblijvende loof  en de halmen wuivend op de wind. Stipa gigantea vormt dichte pollen met een loofhoogte van ca. 40 cm.

Standplaats volle zon op een warme, doorlatende bodem. Na een strenge winter kan het loof wat terugvriezen. Een snoeibeurt in het voorjaar doet dit snel vergeten. Deze soort kan tevens in grotere kuipen en plantenbakken toegepast worden.

Regelmatig op voorraad op de kwekerij, soms op bepaalde momenten in het seizoen en in beperkte aantallen.

Stipa gigantea

Stipa gigantea detail kafnaalden met dauw

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur