Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Carex pendula


De reuzenzegge, inheems in Midden Europa vormt grote, wintergroene pollen tot 80 cm hoog en gaat in de zomermaanden getooid met lange, hangende bloeiwijzen welke tot 1,5m uitgroeien, waaraan de gele bloeipluimpjes hangen. Nog ver na de bloei kan men genieten van het decoratieve uiterlijk van deze plant. Carex pendula is een van de weinige grasachtigen die het goed doet in de droge schaduw, al heeft een matig vochtige plek de voorkeur. Het is een plant die zich prima thuis voelt in natuurrijke tuinen waar hij zich ook uit kan zaaien. Op gunstige plaatsen vormt deze zegge dichte horsten waar tal van dieren van kunnen profiteren als broedmogelijkheid, schuilgelegenheid en overwinteringplek.  

Carex pendula

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur