Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Ophiopogon planiscapis Black Smaragd

Zwartgroene Slangenbaard is een zeldzame, afwijkende selectie in vergelijking met de diepzwarte ‘Nigrescens’. ‘Black Smaragd’ wordt gekenmerkt door diep donkergroene bladeren bij het uitlopen welke later tot zwartgroen doorkleuren. Het lijkt een klein detail, maar in een grotere groep is dit een essentieel verschil in kleur. De crèmewitte bloemtrosjes hebben een paarse zweem en worden gevolgd door zwarte bessen.
Ophiopogon planiscapus Black Smaragd voor Phyllostachys Shanghai 4 foto1 PerkBamboe nl
Deze lage bodembedekker neemt er even de tijd voor, maar na enkele jaren vormt hij een perfect dichte bodembedekkende mat. Zwartgroene Slangenbaard is wintergroen of moeten we zeggen winterzwart? Ook bruikbaar in bakken en grote schalen.
Ophiopogon planiscapus Black Smaragd voor Phyllostachys Shanghai 4 foto2 PerkBamboe nl
Verlangt een vochthoudende, humusrijke grond. Bij voorkeur in zon tot halfschaduw. In de volle schaduw kan ook maar dan is het blad meer groen. Soms op voorraad in kleine aantallen
Ophiopogon planiscapus Black Smaragd voor Phyllostachys Shanghai 4 foto3 PerkBamboe nl

Ophiopogon planiscapis Black Smaragd

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur