Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Reineckia carnea

 

Syn. Liriope hyacinthiflora,Leliegras (China) wintergroen

 

Dit zelden aangeboden smalbladig familielid van Liriope en Ophiopogon vormt een wintergroene bodembedekking, tot in de diepe schaduw. Bijzonder zijn de vleeskleurige bloemen in het najaar die orchidee-achtig aandoen en de rode bessen die daarop volgen. Het eigenaardige is dat de bloeiwijzen vanuit het wortelstelsel opkomen zoals ook sommige gembers doen.

 

Wordt rond de 20 cm hoog en prefereert een humeuze toplaag die redelijk goed het vocht vast kan houden. Dan is het een makkelijk groeiende soort. Mooi in de ondergroei of als randplant. In onze collectietuin staan twee klonen; de ene wordt duidelijk groter tot zo'n 40 cm. Elk jaar potten we een aantal kisten op van dit eigenaardige gewas.

 

Reineckia carnea copyrights PerkGroennl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur