Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Carex foliosissima Irish Green

Carex foliosissima 'Irish Green' Japanse zegge (Japan) wintergroen. Zelden zo’n mooie kleur groen gezien bij een siergras. Deze nog zeldzame wintergroene Carex uit Honsu, Japan, kan in de zon en in de schaduw een prachtig intense groen aaneengesloten tapijt vormen. Het is een sterke plant die door middel van korte uitlopers nieuwe zijscheuten maakt. Hierdoor is deze soort geschikt om een talud vast te leggen of een vak te vullen.
2013 Carex foliosissima Irish Green copyright www.PerkGroen
Ook geschikt als accent in een border en voor vakbeplanting samen met andere grassen en vasteplanten. Schaduw en droogte wordt verrassend goed verdragen, al groeit de plant beter op humusrijke, vochthoudende grond in halfschaduw tot zon. Groeit relatief snel uit tot een dichte zode en is goed winterhard. Doet het goed als bodembedekker op lastige plaatsen. Planthoogte 25 tot 35 cm. Ook bruikbaar in beplantingsbakken op terrassen en daktuinen.
Carex foliosissima Irish Green Carex Ice Dance www.PerkGroen.nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur