Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Festuca glauca Elijah Blue

Blauw schapengras (Europa) Wintergroen. Het staalblauwe schapengras Festuca glauca heeft zijn waarde als ijzersterke maar vaak kortlevende bodembedekker inmiddels bewezen. Er zijn diverse variëteiten in vele tinten blauw en groen geselecteerd. Een van de mooiste staalblauwe selecties zijn Festuca glauca ‘Elijah Blue’ en 'Ice Blue'. Deze plant vormt ronde wintergroene pollen van 20 a 35 cm in doorsnede.
2013 Festuca glauca Elijah Bleu

Het is bij uitstek een plant voor een goed drainerende, relatief droge bodem in de volle zon. Op natte plekken loopt de kwaliteit terug. Festuca is minder geschikt voor vochtige klei, veen of leem.  Mooi in groepen samen met Yucca, palmen en hogere siergrassen. Ook geschikt voor beplantingsbakken en daktuinen.
festuca glauca elijah blue TOWER HILL 02s  festuca glauca elijah blue VAN DUSEN BOT GARD 02s

Houd rekening met vervanging van de planten elke 2 a 4 jaar. Wil je liever een meer betrouwbare en langlevende soort wintergroen siergras denk dan aan Carex, Ophiopogon, Liriope, Stipa gigantea of Panicum.

Beplantingsplan met siergrassen op zandduinen voor een recreatiepark PerkGroen nl

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur