Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Ophiopogon japonicus Kyoto Dwarf www.PerkGroen.nl
Ophiopogon japonicus Kyoto Dwarf - Japans Tempelgras

Ophiopogon japonicus Kyoto Dwarf 1 PerkBamboenl

Japans tempelgras is een lage en zeer compacte Ophiopogon die oorspronkelijk in Aziatische tuinen en bij tempels wordt toegepast. Deze Japanse mini-slangebaard met donkergroen blad, groeit in zeer dichte wintergroene pollen uit tot een dichte zode van amper 10 cm hoog. Er is een soort alternatieve grasmat van te maken die altijd perfect op kleur blijft. Sterk beloopbaar is deze plant echter niet. De bloei met kleine, witte klokjes wordt gevolgd door opvallende staalblauwe bessen.

Ophiopogon japonicus Kyoto Dwarf 2 PerkBamboenl

Mooi in combinatie met siergrassen, bladplanten en tussen uitgesnoeide bamboe. Ook geschikt voor grote schalen. Humusrijke, vochthoudende grond in halfschaduw tot zon. Tussen staptegels en grind doen deze planten het goed. Heb wel geduld, de Kyoto Dwarf groeien niet snel.
Ophiopogon japonicus Kyoto Dwarf langs beekje en stapstenen samen met Leptinella PerkBamboe.nl

Ophiopogon japonicus Kyoto Dwarf in grind langs pad PerkBamboe.nl

Ophiopogon japonicus Kyoto Dwarf

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur