Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Calamagrostis acutiflora Waldenbuch

Deze hybride tussen Calamagrostis x acutoflora levert een siergras op met een strakke opgaand habitus. De tamelijk vroeg bloeiende pluimen kennen een fijne, transparante textuur. Het winterbeeld met strogeel loof blijft 's winters meestal intact. Het nieuwe loof verschijnt al vroeg in het voorjaar.
calamagrostis x acutiflora waldenbuch 2

Na de bloei verandert de bloeiwijze van een losse pluim in een smalle aar. Op de meeste locaties uitgroeiend tot zo'n 120-140 cm. Het is een vitale plant die niet de ziektegevoeligheid kent voor roestschimmels die we bij andere Calamagrotis-soorten kennen. Beste geschikt voor een standplaats in de volle zon tot lichte schaduw. Het onderhoud beperkt zich tot het afknippen van het oude loof na de winter. Regelmatig op voorraad op de kwekerij.

calamagrostis x acutiflora waldenbuch 3jpg

calamagrostis x acutiflora waldenbuch 4

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur