Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Miscanthus sinensis Gracillimus

Oosters Prachtriet, Japans Zilvergras  (Japan, China, Korea)
Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ is een geliefde plant bij tuinarchitecten vanwege het zeer fijne blad en de opgaande groeiwijze 1,60 – 180 cm.
Miscanthus sinensis gracillimus001 kopie
Tel daarbij op het transparante loof en het zacht ruisen in de wind en je hebt een ideale plant voor moderne tuinen met een strakke lijnvoering. Ontwerper Dick Beijer gebruikt deze soort ook vanwege het (meestal) uitblijven van de bloei in ons klimaat, wat uitstekend past in zijn minimalistische vormgeving.
Miscanthus Gracillimus in winter www.PerkGroen.nl

Prachtig met Brunnera ‘Jack Frost’ als bodembedekker en witbloeiende hortensia’s. Zoals alle Miscanthussen ook een mooi wintersilhouet. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden. Voor een meer oplichtend effect is M. 'Morning Light', met vergelijkbare groeiwijze maar witte bladranden, een uitstekende soort. Ook bruikbaar in kuipen en plantenbakken.

Miscanthus sinensis Gracillimus

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur