Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Miscanthus sinensis Hermann Mussel

Oosters Prachtriet, Japans Zilvergras (Japan, China, Korea)

‘Herman Mussel’ is een rijkbloeiende en snelgroeiende vorm en bestand tegen late nachtvorsten. Deze kruising is vernoemd naar de directeur van de botanische tuin in Munchen door Max Riedelsheimer. Niet zonder reden, want het is een van de meest vitaal groeiende soorten. Het relatief smalle blad groeit in een dichte groep uit tot een bijna ronde vorm.
2013 Miscanthus Herman Mussel bloei

In de nazomer is deze plant getooid met een massale hoeveelheid goudgele pluimen die later verbloeien naar zilvergrijs. Een zeer aanbevelingswaardige soort om als solitair of in groepen toe te passen. Uitstekend winterhard en ook bruikbaar in kuipen en beplantingsbakken. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden.
2013 Miscanthus Herman Mussel

Miscanthus sinensis Hermann Mussel

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur