Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Pennisetum-viridescens-Black-Beauty

Pennisetum viridescens 'Black Beauty'

GROTE DONKERE PLUIM
Voor mij een van de beste siergrassen uit de Pennisetum alopercuroides groep. De varieteit 'Black Beauty' onderscheidt zich van de meer bekende cultivars zoals 'Herbstzauber' en 'Hameln' door grotere, roodpaars tot paars-zwarte pluimen waardoor een mooier kleurencontrast ontstaat tussen de de donkergroene bladbol en de bloeiwijzen in de nazomer. Minstens zo belangrijk voor ons op de rivierklei is dat dit type nauwelijks uitval laat zien door nattigheid en vorst en daardoor betrouwbaar is om in tuinen toe te passen.

COMPACTE POL
'Black Beauty' groeit op een compacte pol, de doorsnede is bij ons ca. 50 cm, de loofhoogte ruim 50 cm en de pluimen reiken tot circa 80-100cm. In rijaanplant is 2 stuks per strekkende meter voldoende.Pennisetum Black Beauty in tuin klant met leisteentegels en bamboe op achtergrond

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is meestal verkrijgbaar op de kwekerij in verschillende maten, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals plantgatverbetering en plantenbakken.

Pennisetum viridescens Black Beauty

 

Pennisetum viridescens Black Beauty2 PerkBamboo com

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur