Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Miscanthus sinensis Kleine Fontaine

Oosters Prachtriet, Japans Zilvergras  (Japan, China, Korea). De selectie ‘Kleine Fontaine’ is mijn favouriet onder de halfhoge Miscanthussen. Dit siergras maakt een stevige pol. De groeihoogte bedraagt ca 1.25-1.50 m inclusief pluim. De bloei ontwikkelt zich als een fontein; terwijl de eerste pluimen al ver boven het loof uittoornen beginnen de nieuwe bloeipluimen al weer van binnenuit de plant tot ontwikkeling te komen. ‘Kleine Fontaine’ bloeit eind juli tot oktober met koperrode pluimen welke later naar zilvergrijs verkleuren.
Miscanthus Kleine Fontaine 2 PerkBamboe nl

Daarnaast heeft dit siergras een mooi winterbeeld met strogele halmen en zilvergrijze pluimen. Miscanthus staat graag op een lichte plek en kan ook in beplantingsbakken toegepast worden. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden waarna het nieuwe loof doorkomt.
Miscanthus Kleine Fontaine 4 PerkBamboe nl

Miscanthus Kleine Fontaine 3 PerkBamboe nl  Miscanthus Kleine Fontaine 5 PerkBamboe nl

Miscanthus sinensis Kleine Fontaine

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur