Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Hackonechloa macra

Hakonechloa macra is een sierlijk grasje met een bijzondere uitstraling.  Het heeft taai, bijna bamoeachtig blad. Hackonechloa groeit in het begin niet snel en doen het op iedere plek die niet te droog is. Bij uitstek ook geschikt voor potten en bakken, maar ook langs paden komt de sierlijke groeiwijze tot zijn recht.
Hakonechloa macra 1

De pollen kunnen 30 cm doorsnede bereiken bij een hoogte van 35 – 45 cm. Midden zomer vormen zich de fijne bloeipluimpjes tussen het loof waardoor de plant een nog fijnere textuur krijgt. Het blad kleurt in de herfst naar oranje-rood tinten. Na de winter het oude loof kort aan de grond afknippen. Heel mooi als ‘kussens’ op de voorgrond. Soms groeien de planten veel forser uit op een rijke, diep doorwortelbare bodem. Oprooien en verschralen van de standplaats is dan te adviseren om de afmetingen te beperken.

Hakonechloa macra 3

Hackenochloa macra

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur