Vrijdag 11 + zaterdag 12 november 2022 is ons laatste openingsweekend van dit jaar. Check de actuele info

  • Home
  • Imperata cylindrica Rubra

 

Imperata cylindrica ‘Rubra’

 

Japans bloedgras, vuurgras (Japan)

 

'Rubra' is een kleinere clone ten opzichte van 'Red Baron'. Een van de meest kenmerkende grassen is het naar bloedrood verkleurende Japans Bloedgras. Imperata komt relatief laat in het voorjaar aan de groei, maakt aanvankelijk groen blad dat onder invloed van de eerste voorjaarszon naar dieprood verkleurt. Imperata staat het liefst zonnig en niet te nat. Gedurende de zomer kleurt het loof steeds verder door naar prachtig rood. De uitgroeihoogte bedraagt 20 – 30 cm. Het is een fantastische accentplant, bijvoorbeeld in combinatie met Zwarte Slangenbaard. Japans bloedgras heeft een kleur bijna aan de andere kant van het spectrum.

 

Soms verkrijgbaar op de kwekerij van 4,50 - 12,50 euro, afhankelijk van de leeftijd en grootte van de planten.

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur