Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Miscanthus sinensis Variegatus

Miscanthus ‘Variegatus’ is een polvormend siergras met opvallend scherp getekende bladeren, witbont. Dit gras is toepasbaar als solitair of in groepen bij een donkere achtergrond of in combinatie met roodbladige planten.
Bontbladig Oosters Prachtriet Miscanthus Variegatus www.PerkGroen.nl
Prima winterhard. De groeihoogte bedraagt 1.50 – 1.75. ‘Variegatus’ bloeit in een goede zomer eind september met koperrode pluimen die later naar zilvergrijs verkleuren.
Assortimentstuin Ganesha tussen Colocasia Black Magic en antiquorum Illustris en Miscanthus Variegatus Copyright www.PerkGroen

Zoals een Miscanthus betaamt heeft ook deze cultivar een mooi winterbeeld met strogele halmen en zilvergrijze pluimen. Miscanthus staat graag op een lichte plek en kan ook in beplantingsbakken toegepast worden. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden waarna het nieuwe loof doorkomt.

Miscanthus sinensis Variegatus

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur