Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Miscanthus sinensis Sarabande

Miscanthus sinensis Sarabande is een smalbladige cultivar van het Oosters prachtriet. Deze polvormige soort laat zich het beste omschrijven als een goed bloeiend alternatief voor Miscanthus Gracillimus (die meestal laat of niet in bloei komt in ons klimaat en om die reden door sommige tuinarchitecten geprefereerd wordt).
Miscanthus Sarabande as a seasonal screening with a fine leaf texture www.PERKBAMBOO com
Het is een wat hogere soort (loofhoogte aan het eide van de zomer is ongeveer 150 - 170 cm hoog, de pluim komt daar zo'n 20 cm bovenuit). Zoals de meeste Miscanthussen wordt ook deze soort na de winter afgeknipt tot kort boven de grond.
Miscanthus Sarabande in bloei op onze kwekerij PerkBamboe nl
Vanuit het wortelstelsel vormt zich in het groeiseizoen weer een nieuwe plant die in de nazomer tot bloei komt. Het wintersilhiouet is ook de moeite waard. Deze soort is regelmatig op voorraad op de kwekerij.

Miscanthus Sarabande zomerbeeld

Miscanthus Sarabande 2 zomerbeeld

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur