Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Pennisetum var Japonicum

Pennisetum var. Japonicum

2013 Pennisetum var Japonicum
Pennisetums (Borstelveergras, Lampepoetsergras) zijn typisch grassen van de open vlakte. Een open groeilocatie met veel licht is belangrijk. Van de vele soorten en variëteiten hebben we door selectie en uitval na natte winters er een overgehouden. Dit is Pennisetum japonicum (P. var. Japonicum) met een geheel eigen karakter. Deze fraaie plant groeit uit tot een stevige pol van 80 – 100 cm doorsnede en is in de nazomer tot begin winter getooid met vele zeer donkere, uitzonderlijk grote pluimen.

Pennisetum japonicum

Elke pluim is voorzien van talloze donkere, paarszwarte, kafnaalden. Bij voorkeur volle zon, tot half schaduw (dan is de bloei wat later). Goed winterhard gebleken, ook op meer vochtige en compacte kleibodems. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden.
Pennisetum Japonicum donkere pluimen en beeld van pluimen met ochtenddauw www.PerkGroen.nl

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur