Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Hakonechloa macra Aureola

Geelbont Japans bosgras, bamboegras (Japan). De briljant gele Hakonechloa macra 'Aureola' is een sierlijk grasje met een bijzondere uitstraling.  Het heeft taai, bijna bamboeachtig blad. Ze groeit in het begin niet snel en doen het op iedere plek die niet te droog is in de zon tot halfschaduw. Bij uitstek ook geschikt voor potten en bakken, maar ook langs paden komt de sierlijke groeiwijze tot zijn recht. In het najaar kleurt het loof door naar oranjegeel. De pollen kunnen 30 cm doorsnede bereiken bij een hoogte van 20 – 30 cm.

In de zomer bloeit dit siergras met talrijke ragfijne pluimpjes tussen het loof. Na de winter het oude loof kort aan de grond afknippen. Heel mooi als ‘kussens’ op de voorgrond van een border, tussen tegels, gravel of stenen en aan de voet van hoge grassen en bamboes.

Hackenochloa macra Aureola

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur