Vrijdag 11 + zaterdag 12 november 2022 is ons laatste openingsweekend van dit jaar. Check de actuele info

  • Home
  • Imperata cylindrica Koenigii

 

Imperata cylindrica ‘Koenigii’

 

Japans rijstgras (Japan)

 

Japans rijstgras is een groter familielid van het Bloedgras. Deze vorm wordt 50 – 70 cm hoog en heeft een zachte smaragdgroene bladkleur. Pas in de herfst verkleurt het blad naar paars-roodtinten. De beste standplaats is een humusrijke goed doorlatende grond, in de zon tot halfschaduw.

 

Vormt op den duur een brede zode. Mooi om een rijstveld te imiteren. Toepasbaar in grotere groepen in de volle zon tot halfschaduw. Eventueel wortelbegrenzer toepassen want deze plant maakt worteluitlopers. Ook geschikt voor kuipen en beplantingsbakken.  Na de winter het oude loof kort aan de grond terugsnijden.

 

Imperata cylindirca Koenigii

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur