Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Miscanthus condensatus Cosmopolitan

Miscanthus var. condensatus ‘Cosmopolitan’ komt via de V.S.  uit Japan, Deze variëteit heeft in het oog springende bladeren (tot 4 cm breed!) met een mooie crèmewitte bandering. Halverwege vorige eeuw is deze plant in de omgeving van Tokyo gevonden in het wild. Een prachtige accentplant achter in de border of als solitair! ‘Cosmopolitan’ is te beschouwen als een groter type dan Miscanthus sinensis ‘Variegatus’.  Dit polvormend siergras is prima winterhard. De uitgroeihoogte  is 2.00 – 2.50 m.
MiscanthusCosmopolitannaastmuur

Bloeit in een goede zomer vanaf september met grote koperrode pluimen welke later verkleuren naar zilvergrijs. ‘Cosmopolitan’ bloeit beter en rijker dan ‘Cabaret’. Dit siergras heeft een mooi winterbeeld met bruine halmen en pluimen. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden.
Miscanthus condensatus Cosmopolitan GROOT copyright www.PerkGroen

Miscanthus condensatus Cosmopolitan

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur