Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Miscanthus sinensis Zebrinus Strictus

Zebragras is een opgaande selectie heeft een sterk geel-groen vlekkenpatroon op elk blad. De bladeren hebben een meer stijve vorm en staan schuin omhoog gericht.  Hierdoor oogt de plant als geheel strakker in vergelijking met bijvoorbeeld M. Punktchen (eveneens een soort met gele dwarstrepen op het blad). ‘Zebrinus Strictus’ blijft tot laat in het seizoen mooi van vorm. De bloei er laat, meestal pas medio oktober.
Miscanthus Zebrinus2

De bloeipluimen zijn de karakteristiek roodkoper van kleur en verbloeien binnen een maand naar zilvergrijs. Het winterbeeld is wat slordiger dan bij andere Miscanthussen. Goed winterhard en polvormend. 'Zebrinus' staat graag op een doorlatende, humusrijke bodem in de volle zon. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden.

Miscanthus sinensis Zebrinus Strictus

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur