Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Miscanthus sacchariflorus Gotemba Gold PerkGroen nl

Miscanthus sacchariflorus Gotemba Gold

Een bijzonder mooi, uitlopervormend siergras is de geelgroen-gestreepte selectie ‘Gotemba Gold’. Deze nog zeldzame vorm is door Barry Yinger uit Japan geïmporteerd. Opvallende kenmerken zijn de purperrode stengels welke een prachtig contrast vormen met het brede, geelbonte blad dat voorzien is van een zilveren middennerf.
Miscanthus Gotemba Gold www.PerkGroen.nl

We hebben nog nooit bloei waargenomen. In kleine tuinen is het raadzaam deze soort binnen een ring van wortelbegrenzerfolie te planten. Ook toepasbaar in beplantingsbakken. De hoogte ligt tussen 120 – 160 cm. Het is een plant voor de volle zon. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden.

Miscanthus sacchariflorus Gotemba Gold

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur