Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Imperata cylindrica Red Baron

Japans bloedgras, vuurgras (Japan) is een van de meest kenmerkende grassenwaarvan het vloof in de loop van het groeiseizoen naar bloedrood verkleurend.

Verkleuring
Imperata
komt relatief laat in het voorjaar aan de groei, maakt aanvankelijk groen blad dat onder invloed van de eerste voorjaarszon naar begint te verkleuren. Imperata staat het liefst zonnig en niet te nat. Gedurende de zomer kleurt het loof steeds verder door naar prachtig rood. De uitgroeihoogte bedraagt 30 – 40 cm.

Combinatie
Het is een fantastische accentplant, bijvoorbeeld in combinatie met Zwarte Slangenbaard. Japans bloedgras heeft een kleur bijna aan de andere kant van het spectrum.

Verkrijgbaarheid
Imperata 'Red Baron' is meestal wel op voorraad op de kwekerij, soms in verschillende maten / leeftijden.

 

 

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur