Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Miscanthus sinensis Morning Light

Oosters Prachtriet, Japans Zilvergras  (Japan)  is een van de meest opvallende selecties van Miscanthus. Deze vorm uit Japan heeft zeer smal met zilverwitte bladerenranden en middennerf.  Hierdoor ontstaat een sterk oplichtend visueel effect. ‘Morning Light is polvormend en toepasbaar als solitair of in groepen bij een donkere achtergrond bijvoorbeeld in combinatie met roodbladige planten. Groeihoogte 1.50 – 1.70. Bloeit alleen na een warme zomer eind september met koperrode pluimen.
Miscanthus Morning Light PerkBamboe nl

Winterbeeld
Daarnaast heeft dit siergras een mooi winterbeeld met strogele halmen en zilvergrijze pluimen. Miscanthus staat graag op een lichte plek en kan ook in beplantingsbakken toegepast worden. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden waarna het nieuwe loof doorkomt.

Verkriijgbaarheid
Meestal verkrijgbaar in meedere maten in pot en grote planten van de volle grond met kluit

Miscanthus sinensis Morning Light

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur