Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Panicum virgatum Heavy Metal

Blauwe Parelgierst  (Noord Amerika) is een polvormend siergras met blauwe tot blauwgrijze halmen en bladeren. In de volle zon verkleuren de bladpunten naar paarsrood in de nazomer. De bloeiwijze is heel fijn vertakt waardoor een transparante pluim ontstaat. Blijft ‘s winters ook goed staan. Door zijn statige groeiwijze vooral geschikt in strakke, formele tuinen met een contrasterende onderbeplanting (bijv. Opiophogon) in kleine groepen of als solitair.
Panicum Heavy Metal habitus PerkGroen.nl

Prima winterhard. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden. Deze selectie wordt 100 – 120 cm hoog. Panicum groeit het beste op een goed doorlatende, zandige, humusrijke bodem. Ook geschikt voor bakken en potten.

Panicum virginiatum Heavy Metal

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur