Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Arundo donax 

Pijlriet, mammoetgras (Mediterrane). Dit suikerrietachtige gras heeft veel weg van bamboe, maar valt toch onder de bladverliezende grassen. De reus Arundo donax zorgt voor een dramatisch exotisch effect met prachtige blauwgroene dikke halmen en brede, lange overhangende blauwgroene bladeren.
Arundo donax www.PerkGroen.nl
De houtige halmen stoten in de winter hun blad af, maar lopen vaak in het opvolgende voorjaar weer uit vanuit de knopen met bebladerde zijtakken. Het meest fraai is deze plant als ze elk jaar wordt afgesneden.

2013 Arundo donax

De ongekende groeikracht van deze plant vraagt uiteraard veel water en mest in het groeiseizoen. Onze zomers zijn te kort voor de bloei. Arundo kan tussen 4 – 6 meter hoog worden en staat graag zonnig.

Arundo donax

Arundo donax Mammoetgras Reuzenriet GROOT copyright www.PerkGroen

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur