Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Semiarundinaria fastuosa

ZUILENBAMBOE
Semiarundinaria fastuosa is al decennia in Europa in cultuur. Deze Japanse bamboe is vermoedelijke een (natuurlijke) hybride tussen een Pleioblastus en Phyllostachys. De plant maakt kaarsrechte halmen met korte zijtakken welke bezet zijn met middelgroot blad. In de volle zon krijgen de halmen een bruin-paarse gloed. Semiarundinaria kan lang compact op zijn plek groeien maar kan ook lange rhizomen maken waarmee de plant zich in clusters verspreid.

Semiarundinaria fastuosa1 bamboehaag nl

S. fastuosa laat de laatste jaren overal taksterfte in de toppen zien; het is onduidelijk of dit een aantasting betreft of een hormonaal / genetisch fenomeen dat mogelijk gelinkt is aan bloei. Daarnaast kan S. fastuosa bij strenge vorst schade oplopen waardoor wij de voorkeur geven aan de sterkere Semiarundinaria viridis (Japanse Tempelbamboe) in de teelt en dageijkse toepassing vanwege de goede vitaliteit van deze plant en betere winterhardheid. Voor de verzamelaar is er altijd nog wel een plant van S. fatuosa op de kwekerij te vinden.

Entree Semiarudiaria fastuosa gr

VERKRIJGBAARHEID
We adviseren de vitalere en beter winterharde soort Semiarundinaria viridis in plaats van S. fastuosa.
Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

Lage en hoge bamboehaag met Phyllostachys nigra en Semiarundinaria fastuosa wwwbamboehaagnl

WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

semiarundinaria fastuosa1

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur