Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Semiarundinaria viridis

SLANK OPGAANDE BAMBOE
Semiarundinaria viridis (Japanse tempelbamboe) is ideaal voor hoge, compacte wintergroene hagen. De Japanse Tempelbamboe wordt gekenmerkt door tamelijk dikke, stijve, rechtopstaande halmen met korte takken en vrij grote bladeren. Dit creëert een natuurlijke zuilvorm. Semiarundinaria viridis 7 PerkBamboo com

STILISTISCH
Deze stilistische vorm past ook goed in het moderne tuinontwerp. Semiarundinaria viridis heeft diepgroene halmen. Deze soort kan opgroeien tot 5 - 8 meter hoog maar kan makkelijk op een andere gewenste hoogte gehouden worden door snoei.

WINTERGROEN
S. viridis
is winterhard en geschikt voor zon tot halfschaduw. Zelfs schaduw wordt redelijk getolereerd. De decoratieve grote papierwitte schutbladen van de jonge scheuten blijven lang op de halm tot in de nazomer. Deze schutbladeren hebben een parelmoer glans aan de binnenzijde. Deze plant heeft in zijn verschijningsvorm gelijkenis met Fargesia robusta ‘Campbell’ in een grote uitvoering. Semiarundinaria viridis Groene Tempelbamboe www.bamboehaag.nl

Stevige halmen en korte zijtakken
Semiarundinaria viridis is interessant als een verticale solitair in moderne, landschapsontwerpen en architectuur. De stugge rechte, opgaande halmen hebben korte zijtakken met iets grotere bladeren in vergelijking tot Phyllostachys. De groeistructuur is compact, zuilvormig en daarmee een meer stilistische plant. Wij geven de voorkeur aan Semiarundinaria viridis boven de meer bekende Semiarundinaria fastuosa vanwege de betere winterhardheid. Semiarundinaria is vermoedelijk een natuurlijke hybride tussen Phyllostachys en Pleioblastus en produceert in beperkte mate wortelstokken.

Verkrijgbaarheid
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op verzoek in het voorjaar eventueel grote vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Semiarundinaria viridis groene tempelbamboe in in de tuin met detail van blad en halm www.bamboehaag.nl

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Semiarundinaria viridis Japanse tempelbamboe als windsingel www.bamboehaag.nl

Semiarundinaria viridis 4 PerkBamboo com

Semiarundinaria viridis 5 PerkBamboo com

Semiarundinaria viridis foto9 haag in showtuin PerkBamboo com

 

Semiarundinaria viridis haag dierentuin GaiaZoo PerkBamboe nl

 

Semiarundinaria viridis Japanse Tempelbamboe Tempel Bamboo 1 PerkBamboocom

Semiarundinaria viridis Japanse Tempelbamboe Tempel Bamboo 2 PerkBamboocom

Semiarundinaria viridis aanplant haag bij klant 1 PerkBamboe nl kopie

Semarundinaria viridis Nursery Stock voorraad kwekerij PerkBamboe nl

Semarundinaria viridis 2 Nursery Stock voorraad kwekerij PerkBamboe nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur