Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Zingiber mioga Silver Arrow

Nieuwe soort
Zingiber mioga 'Silver Arrow' is een recente nieuwe introductie uit Japan en voor mij een van de meest waardevolle cultivars van Zingiber mioga in vergelijking met andere bontbladige cultuurvormen van deze soort. De subtiele variabele zilverwitte bladtekening maakt deze gember een aantrekkelijke combinatieplant in beplantingscomposities met bamboes, grassen en bladplanten in de onderlaag.

Mioga bloeit in de nazomer en herfst met chocoladebruine bloemknoppen met gele lipbloemen onder het blad, direct uit de grond. Het blad blijft tot aan het einde van het seizoen zijn kleur behouden.

Zingiber mioga Silver Arrow 3 PerkBamboocom

Tuingember
Zingiber zijn exotisch ogende planten met talrijke rhizomen welke pollen van 0,5 tot 1,5 meter hoog vormen afhankelijk van de soort. Ze prefereren een humusrijke, vochthoudende, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon tot halfschaduw. De bloei ligt, afhankelijk van de zomerwarmte, tussen september en november. Sterft ‘s winters bovengronds af. Het is raadzaam de planten 's winters van een mulchlaag te voorzien. Zigiber ontwaakt in mei-juni uit winterslaap. Afdekken bij aanhoudende vorst.

Verkrijgbaarheid
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij, vaak alleen in kleine aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Er kunnen meerdere maten beschikbaar zijn. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Zingiber mioga Silver Arrow 1 PerkBamboocom

Zingiber mioga Silver Arrow 2 PerkBamboocom

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur