Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Zingiber mioga  Japanse culinare gember (China, Japan)

Vermoedelijk de meest winterharde verwant van de bekende Zingbiber officinalis. Een fraaie, exotische gember uit Japan welke alleen al voor het bladeffect zeer de moeite waard is. Wordt ca 50 – 70 cm hoog. Curieus is de bloeiwijze: deze verschijnen einde zomer vanuit de grond. De bloemknoppen en jonge scheuten worden in Japan geoogst als delicatesse. Zeer goed winterhard en weelderig groeiend.

Standplaats halfschaduw en een vochthoudende, humusrijke grond Langzaam vormt zich dan een flinke pol. De bloeitijd is eind september – oktober. Sterft ‘s winters bovengronds af. Mulchen bij aanhoudende vorst. Zingiber ontwaakt in mei-juni uit haar winterslaap.

Er bestaat ook een zeldzame bontbladige vorm: 'Dancing Crane', helaas blijkt deze vorm niet stabiel bont. Sinds 2019 hebben we ook een zilverbonte varieteit: 'Silver Arrow' in observatie

Zingiber mioga

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur