Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Yucca gloriosa Variegata

Deze Yucca is eveneens stamvormend en heeft veel stijvere bladeren in vergelijking met Y. recurvifolia. Yucca gloriosa 'Variegata' vormt grote, statige rozetten met stugge blauwgroene bladeren waarvan de bladranden voorzien van een brede gele band, welke zeer exotisch aandoen. Het is een zeer fraaie, in het oog vallende soort. Bijzonder geschikt als solitairplant, of in groepen op een reliëfrijk stukje samen met siergrassen. Belangrijk is dat de bodem voldoende kan afwateren.
Yucca gloriosa Variegata GROOT copyright www.PerkGroen

Yucca gloriosa is de botanische vorm. Deze is zeldzamer dan menigeen denkt. In de meeste gevallen wordt Yucca recurvifolia onder deze naam aangeboden. Soms is de echte Yucca gloriosa op voorraad.

Yucca gloriosa Variegata

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur