Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Tinantia pringlei

Tinantia pringlei

NIEUWE SOORT
Een Tradescantia-achtige kruiper met gevlekte bladeren en lila-blauwe bloemen vanaf de zomer tot diep in het najaar tot de eerste vorst. Deze plant is in de bergen van noordwest Mexico in het wild verzameld. Is matig winterhard en kan ook terugkomen uit zaad dat onder de plant valt. Mooi als weefplant tussen siergrassen of randplant langs verhoogde borders. Verrassend genoeg doet deze plant het ook in de (half)schaduw, zelfs tussen de halmen van grote bamboes weet Tinantia zich staande te houden.

KLEUREN
De zwartpaars gevelekte bladeren langs de paarse stengels in combinatie met de lilablauwe bloemen zijn een welkome aanvulling in de kleurvarieties voor planten in de onderlaag van een multi-lagentuin.

VERKRIJGBAARHEID

Nog zeldzame plant. Soms verkrijgbaar op de kwekerij

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur