Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Thalia dealbata 

Een bijzonder buitenbeentje binnen de gemberachtigen (Marantaceae) is Thalia dealbata. Deze vochtminnende plant kan onder gunstige omstandigheden, inclusief bloeiwijze 2 meter hoog worden. De brede lancetvormige bladeren met rode bladrand zijn ongeveer 40 cm op lange, dunne bladstelen. In de volle zon krijgt het blad een prachtige blauwwitte waas.
Thalia dealbata www.PerkGroen.nl
De blauwpaarse bloempjes staan op lange stelen en komen ver boven de bladeren uit. Een deel van de bloemen is carnivoor en een deel vormt vrucht.
Thalia dealbata 2 PerkBamboo com
Thalia heeft voor een optimale groei veel voedsel en water nodig. Kan zelfs als oeverplant toegepast kan worden. Buitenteelt gaat prima mits met winterdek bij aanhoudende vorst. Het is een stevige, stilistische plant die meer toepassing verdient.

Thalia dealbata

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur