Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Sinobambusa intermedia

Bijzondere soort
Deze nauwlijks bekende bamboe uit de Sinobambusa-groep is via BambooGarden, USA in de collectie van Jos van der Palen gekomen. Van hieruit is deze plant onder een aantal collecties in Europa verspreid geraakt en toont intussen meer van haar kwaliteiten. Deze relatief kleine bamboe (4-5m) kenmerkt zich door een compact opgaande groeiwijze waarbij de nieuwe halmen een dikke, zilverwitte waslaag hebben waardoor een prachtig kleurcontrast ontstaat met het groene loof.

Compacte groei
Hoewel het genus Sinobambusa bestaat uit subtropische soorten, gelijkend op Semiarundinaria, is S. intermedia behoorlijk winterhard. Sinobambusa intermedia groeit over het algemeen compact maar kan soms toch langere uitlopers maken. Deze bamboe is op onze kwekerij in observatie en soms beschikbaar voor de verkoop.

Sinobambusa intermedia PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur