Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Sasaella masamuena Albostriata

Sasaella masamuena 'Albostriata' behoort tot de sterkste, lage bamboes. Ook na een strenge winter nog mooi groen met een hoogte van 50 – 80 cm. De belangrijkste sierwaarde zit in de bladkleurvariatie: gedurende het seizoen komen drie kleuren blad voor: in het voorjaar verschijnen er botergele bladeren, bonte bladeren (met donkergroen, lichtgroen en geelwitte banen) en grotendeels donkergroene bladeren met een enkel gele lijn. In de herfst verkleurt het blad grotendeels naar groentinten.

Sasaella masamuena Albostriata  www.bamboehaag.nl
Op zwaardere bodemtypen weinig woekerend, maar op losse (zand)grond breed uitgroeiend. Door de plant om de paar jaar terug te snoeien blijft de groei compact, gesloten en met veel fris blad.
Sasaella masamuena Albostriata habitus  detail van de bladstructuur www.bamboehaag.nl

Sasaella masamuena Albostriata

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur