Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Pseudosasa japonica 'Tsutsumiana'

 JAPANSE PIJLBAMBOE
Pseudosasa japonica 'Tsutsumiana' (Bambusa metake 'Tsutsumiana' is een compactere vorm van P. japonica met een compactere, gedrongen groei en opvallende gezwollen internoiden (halmsegmenten hebben een 'buikje'). Meestal wordt Pseudosasa japonica 'Tsutsumiana' 2 tot 3 meter hoog. Deze verzamelaarsplant heeft ook wat smaller en kleiner blad. De winterhardheid lijkt iets beter te zijn dan P. japonica. We hebben deze soort sinds 2002 in onze collectie. Het is een diepwortelende, vrij sterk woekerende bamboe die een rhizoombarriere van 75 cm nodig heeft. Pseudosasa japonica Tsutsumiana GROOT copyright wwwPerkGroen

BLOEI
De moedervorm, P. japonica, heeft medio jaren '80 voor het laatst gebloeid in onze tuin. Na de bloei herstelt deze soort zich langzaam vanuit het wortelselsel. Ik vermoed dat de bloei-interval ongeveer 40 - 60 jaar is. Of 'Tsutsumiana' het zelfde bloeiritme kent is mij niet bekend.

 VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op aanvraag in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort van onze moederplanten, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

 WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Pseudosasa japonica Tsutsumiana

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur